Lakott területi fakitermelő

A képzés célja olyan szakismeretekkel rendelkező szakember képzése, aki képes lakott területeken a fák, tőtől való elválasztását, a kitermelt fa előkészítését és elszállítását elvégezni, jellemzően vállalkozóként vagy vállalkozó alkalmazottjaként.

Képzés azonosítószáma: 08214005

Tanfolyam indulás: 2024. 03. 01. – Országosan

Képzési díj: 200.000 Ft (tartalmazza a vizsgaszervezés költségeit)

Hogy zajlik a képzés? Kérdése van? Hívjon és elmondjuk! 0670 3110674

Lakott-területi fakitermelő:

A képzés célja olyan szakismeretekkel rendelkező szakember képzése, aki képes lakott területeken a fák tőtől való elválasztását, a kitermelt fa előkészítését és elszállítását elvégezni, jellemzően vállalkozóként vagy vállalkozó alkalmazottjaként. Speciális tudása a különleges alakú és helyzetű fák döntése, a ledarabolásos fakitermelés a fák koronájában történő munkavégzéssel, amelyhez a koronába mászik vagy emelőkosarat, platót használ.

Megszerezhető végzettség:
Lakott területi fakitermelő szakképesítés

Tanfolyam jelentkezési feltételei:

  • Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség, 
  • Szakmai előképzettség:  4 0821 17 01 Erdőművelő-fakitermelő, 34 623 01 Erdészeti szakmunkás, 08213002 Fakitermelő, 31 623 01 Fakitermelő, figyelembe vehetők a meghatározottakkal egyenértékű jogelőd szakképesítések is, fák döntésére jogosító szakmai végzettség, szakképesítés.
  • Egészségügyi alkalmasság (szakmai orvosi igazolás) szükséges
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: A képzés megkezdését megelőző 5 éven belül, tényleges fakitermelési szakmában eltöltött összefüggő 1 év gyakorlat. A szakmai gyakorlatot a bemeneti feltételként meghatározott szakmával/szakképesítéssel betölthető munkakörökben kell teljesíteni, és hitelt érdemlően igazolni kell

Vizsgára bocsátás feltétele:
Tanúsítvány megléte melyet a képző állít ki a tanfolyam befejeztével.

Vizsga lebonyolítója:
Független Akkreditált Vizsgaközpont – Ezt intézzük.

Vizsgatevékenység:
Projektfeladat 

JELENTKEZÉS