Gyakran Ismételt kérdések

1. Hogy jelentkezhetek és lehet e még jelentkezni?

2. Mennyibe kerül és mit tartalmaz?

3. Hogy fizessem be az összeget?

4. Mik a jelentkezés feltételei?

5. Hova kell járni tanulni?

6. Hogy és mikor kapom meg a tananyagot?

7. Hol lesz a vizsga, és hogy zajlik?

8. Mit kell vinni a vizsgára?

9. Befizettem a tanfolyamot, de nem jövök vizsgázni, jöhetek a következőre? 

10. Van e korhatár a jelentkezéshez?

11. Milyen hosszú a tanfolyam?


1. Amennyiben nincs határozottan kiírva, hogy a tanfolyamlétszám betelt, addig tud jelentkezni. Jelentkezni weblapjaink valamelyikén lehet a jelentkezési lap értelemszerű kitöltésével. (www.aranykalaszos.hu/jelentkezesi-lap   vagy az https://elia.hu/jelentkezes-kepzesre/ oldalon.


2. A tanfolyam teljes összege Áfa mentes. 120.000 Ft. 60 ezer Ft-ot beiratkozáskor kell fizetni a Fennmaradó összeget a tanfolyam végéig kell kiegyenlíteni egy vagy több részletben. Ha bármely okból nem tudja befejezni a tanfolyamot, az addig befizetett összeget elveszíti. Vizsgadíj: 39.000Ft melyet a vizsgaközpontnak fizet.


3. Internetes banki utalás, bankfiókban személyesen, postán, illetve személyesen az oktatáson. Számlát arra a névre állítjuk ki melyet előzetesen a jelentkezési lapon Ön megadott.


4. Minimum 8 általánossal, és érvényes egészségügyi igazolással a tanfolyam megkezdésekor kiállított munkaegészségügyi orvosi igazolással, melynek megjegyzés rovatába mezőgazdász megnevezése szükséges. Ez oldalunkról letölthető.


5. Regionálisan az Ön lakóhelye közelében szervezünk konzultációkat, az oktatásokon előzetes egyeztetés alapján Önnek részt kell venni. Ez Budapesten, ill Tolna megyében, valamint egyéni kérés formájában On-line (otthonában a számítógépen élő adás megtekintése) is működik. Az elektronikus formában átadott tananyag valamennyi vizsgához kötődő kérdéssor kidolgozását tartalmazza. A gyakorlati felkészítésről szintén videós ismeretanyagot küldünk.


6. Beiratkozást követően valamennyi tananyagot (kidolgozott tételek) elektronikus formában kapja meg a tanuló, melyhez egy felhasználónév és egy jelszó segítségével férhet hozzá. Ezt e-mailben fogja megkapni. A személyes felkészítő napján átadjuk a tankönyveket is.


7. A központi vizsga a Vizsgaközpont által kijelölt telepen fog történni. Ez tolna megyében és Pest megyében is megtalálható. Aktuális helyzetről érdeklődjön telefonon.


8. Szükséges mind az 2 személyi kártyának a megléte (személyi igazolvány, lakcímkártya).


9. Amennyiben nem érkezik meg a tanuló a vizsga napján, vagy vizsga előtt 5 napon belül lemondja az vizsgaidőpontot, a következő vizsgára újbóli 39.000,- Ft befizetése szükséges.


10. A beiratkozott tanuló a felnőttképzési törvénynek megfelelően nem lehet tanköteles, középiskolai tanulmányokat nem folytathat.


11. Tanfolyam hossza a résztvevő előzetes tudásszintjétől, illetve a törvényileg előírt kötelező óraszámok teljesítésétől függ.


(vissza az elejére)

AZ ÉLIA Kft fenntartja a jogot az esetleges jogszabály változások miatti módosításokra.